Cattery FitCat fokt met haar poezen volgens de regels van Munidkat zodat de poes per 2 jaar maximaal 3 nestjes krijgt (bij ons gemiddeld 1x per jaar) hierdoor blijft de moederpoes fit en worden er gezonde kittens geboren.

Vanaf 2020 gaat de Cattery verder onder de naam Cattery FitCat.

Cattery FitCat (voorheen Cattery Blij Bestaan) fokt Britse Korthaar katten. Wij, Manon en JP, zijn gestart in 2014 nadat wij op meerdere tentoonstellingen en kattenshows zijn geweest. We werden op slag verliefd op dit vriendelijke en charmante kattenras omdat deze soort sterk aanhankelijk en sociaal ingesteld is en het hele fijne gezelschapsdieren en voorbeeldige huisgenootjes zijn.

 12

April

Aug

 30

 12

29

Kitten van Champion Kaiser & Bogey

 10

 26

Jan

Kittens van Champion Kaiser

Evy is zwanger van Ch.Kaiser.
Onze Evy is nog net op de valreep gedekt door Kaiser voordat hij met pensioen ging. Mama Evy heeft eigenlijk nog niet zo door dat ze zwanger is, maar wij verwennen haar alvast extra met lekkere brokjes en aandacht zodat ze tweede helft maart haar eerste nestje mag krijgen.
Ch. Kaiser Kylian van Chaymor is een echte champion zowel binnen als buitenshuis.
Hij doet het altijd erg goed op tentoonstelingen en is dan volledig in zijn element. Kaiser zit dan boven op de showkooi super relaxt het hele gebeuren te aanschouwen en pakt iedereen in met zijn ontwapenende looks.

Cattery FitCat wenst iedereen een goed, lief, blij en gezond 2016!

In het nieuwe jaar zijn De 3 Musketiers goed bezig: lekker smikkelen van de pap en ook al zelf naar de kittenkattenbak. Super kittens...zeggen we trots!

Champion Kaiser de voormalige kanjer onder de dekkaters

Jan

11

  1

 3

Cattery Blij Bestaan is zwanger! 

Champion Kaiser en Bogey zijn weer een goede match. Bogey is zwanger en we verwachten eind juli de kittens te mogen verwelkomen. Bogey eet goed, slaapt goed en is extra aanhankelijk, een goede voorbereiding ;) .....   

Zie voor meer info bij de tap Nestjes.

HIep Hiep Hoera! We zijn blij dat Evy bij onze Cattery is sinds 10 maart jl

 We hebben sinds 10 maart Evy, blauw BKH poesje erbij.

Fokken & Nestjes

Evy en Eayla krijgen een nestje
EInd mei krijgt Evy haar kittens en Eayla krijgt begin juni haar kleintjes. De dames zijn in goede voorbereiding. Zo vaak mogelijk heerlijk op hun zij liggen om de kleintjes ruimte te geven zodat ze alvast wat kunnen voetballen in de buik ;)... We zijn zeer benieuwd hoe de mama's het straks gaan organiseren met elkaar en de kittens.

Evy heeft gedate met de knappe Ungaro Cherryland *PL /

Eyala heeft gedate met de mooie Patout van Black Lake.

Mei18

Nov

Mrt

Welkom bij Cattery FitCat

Sept

17

Sept

Kater Ch.Kaiser is met pensioen.  Onze Kaiser heeft in de afgelopen 2 jaren in onze Cattery en bij enkele buitenpoezen super lieve kittens verwekt.  Daarvoor zijn wij zeer trots op hem, maar het is zo goed. Hij mag sinds enkele dagen van een rustig bestaan gaan genieten als castraat tussen de dames (dat besef moet nog even bij hem indalen ;))

Maart

Juni

Cattery FitCat gaat uitbreiden! 

In het voorjaar van 2016 gaan we de Cattery aanvullen met een hele mooie en lieve lilac dekkater, Kaiser en een lief blue-crème kitten-poesje, Belle. Kaiser kennen we al een beetje, want hij heeft samen met Bogey een heel mooi nestje gemaakt.

We kijken uit naar hun komst!

Evy's eerste nestje
Op 19 maart heeft Evy haar eerste nestje gekregen. Een makkelijke bevalling met als trots uitkomst 2 katertjes en 1 poesje. Draco, Duuk en Donna.

Febr 18

Kittens van Ch. Kaiser & Bogey

26

Bogey is bevallen van 2 kittens! 

Bogey is op 1 augustus bevallen van 2 kittens. Katertje Buddy Koen en poesje Bliss Holly. Het zijn twee flinke kittens, bij de  geboorte al 127 gram en 117 gram. Het gaat heel goed met de mama en de kleintjes. We zijn trots op Bogey voor deze topprestatie.

Nieuws

Jan

Geslaagd voor de cursus Kattengenetica 

Met succes hebben we ons verdiept in de kattengenetica. Dat was geen eenvoudige opgave maar nu weten we wel veel meer over de erfelijkheid van o.a. kleuren en haarlengte.

Jan 18

Kaiser ontving in Delft zijn 2e CACIB

Op 10 december zijn we in Delft op de show geweest en daar hebben we onze 2e CACIB beoordeling ontvangen. We zijn goed op weg naar zijn International Champion titel.....

25

Filmpjes van "KattenKnuffelHotel" Cattery FitCat (voorheen Blij Bestaan) met kater Ch. Kaiser als uw gastheer samen met zijn hofdames Bogey en Belle.

www.CatteryFitCat.com

Donna, Duuk en Draco

Kater Champion Kaiser

Met Ch. Kaiser Kylian van Chaymor, onze lilac Britse korthaar kater hebben we een lieve kerel in huis die voor mooie kittens heeft gezorgd en die nog steeds leuk met het jonge grut speelt in onze Cattery.

Geboren: Coco & Chanel 2 poesjes die samen een nieuwe eigenaar zoeken.
Ze hebben een super karakter zoals alle kittens van Champion Kaiser en mama Bogey. Zie onder voor films.
Cattery FitCat met haar dames en heer wensen u een goed 2018!  In 2017 zijn Coco & Chanel, de twee zusjes gezellig samen verhuisd naar Arnhem, hier zijn ze opgenomen in een warm gezin.

Plannen voor 2018: een eerste nestje met Evy, zij is nu ruim en jaar en ze is er klaar voor... en we zijn verder uitgebreid met Eayla een nieuw meisje.

Dec

Mei19

Buddy en Bliss hebben hun nieuwe baasjes gevonden

Buddy en Bliss zijn blij. Met hun 6 weken weten ze het al wel. Nieuwe mensen zijn heel leuk om mee samen op de bank te zitten en om mee te spelen. De afgelopen weken hebben ze de speelkwaliteiten van hun nieuwe baasjes getest en goed bevonden. Dus we zijn eruit. Ze gaan beide naar een eigen adres, waar ze het heerlijk gaan krijgen. Maar... dat is pas over 6 weken, dus eerst nog fijn bij mama Bogey, papa Kaiser en tante Belle rondhangen. Heeeel veel tikkertje spelen ,)  

Cattery FitCat is vernieuwd! 

We zijn sinds half maart in onze nieuwe samenstelling:  Bogey, Kaiser en Belle. Een kitten en twee grote. Het is even wennen aan elkaar. Dat kan ook. Voorlopig zijn ze gezellig met z'n 3-en.

Nestje(s) verwachten we weer in het najaar van 2016. Zodra er meer over nestjes te melden is zetten we dit natuurlijk direct op de site!

Tot gauw!

Some pretty adventurous kittens in 2019

 5

 20

1

 31

Jan

7

De kittens zijn uitgevlogen

Bogey en Kaiser zijn trots dat hun kittens het naar hun zin hebben op hun nieuwe adressen. We horen goede berichten en zien blije foto's. Daar doen we het voor! Nu is het even rustig bij Cattery Blij Bestaan, we gaan eerst in 2017 uitbreiden met 1 of 2 poesjes en is de verwachting dat we rond de zomer van 2017 kijken uit naar een volgend nestje.

Korte impressie van Eayla  (5 maandjes oud)

Jan 18

Ch. Kaiser & Bogey HCM neg getest! 

Vandaag was een spannende dag voor Cattery FitCat.

Ch. Kaiser en Bogey zijn getest op HCM en hiervoor geslaagd.

Hiermee staat onze Champion Kaiser ook ter dekking voor dames buiten de Cattery.

We kunnen dit jaar ook weer een nestje verwachten van Kaiser & Bogey, wat in 2015 reeds hele mooie en lieve kittens opleverde.